Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A karmáról
  2023-09-17 10:05:24, vasárnap
 
 




"Meg kell értenie az embernek, hogy NEM VÉLETLEN, hová születik, hol él, hová tartozik, milyen nyelven beszél, mit hisz, mire teszi föl az életét, mit tagad és mit nem vall a magáénak, mit ölel magához, és mit utasít el magától. S nem véletlen, milyen sors az, amit az embernek végig kell küzdenie, vállalnia kell, meg kell hajolni előtte, és tudomásul kell vennie, akármennyire zúgolódik is gyenge óráiban, és bárhogy szeretne tőle néha-néha megszabadulni."
/ Kodolányi János /
Van valami, és bátorkodom kijelenteni, hogy nem hit, hanem csakugyan tény..., amiről csak roppant kevesen beszélnek. Amiről csak roppant kevesen mernek beszélni:
Mégpedig a tény, hogy MI MAGUNK választottuk mind azt a sajátosságunkat, "beteg" testünket, "bántalmazó" családunkat, velünk megtörtént traumákat...etc. , melyekre ebben az életünkben emberként csak szenvedésként, igazságtalan sorscsapásként tudunk tekinteni. (Természetesen ha maximálisan odaadó, szerető családban nőttünk fel, azt is mi választottuk.)
Mi van akkor, ha közvetlenül a leszületésünk előtt valóban TUDTUK és AKARTUK, hogy ezek megélésével beteljesüljön a még szükséges fejlődésünk?
RUDOLF STEINER (1861 - 1925), spirituális látó, az antropozófia megalakítója, tanár, filozófus, tudós, gyógyító, és a Waldorf-pedagógia atyja, kit nem ritkán (és jogosan) Nikola Teslával is egy szinten emlegetnek, a következőket osztotta meg hallgatóival 1910-ben:
"...A halál után, az életre való visszatekintéskor az ember azokra a bűnökre vagy azokra a cselekedetekre néz vissza, amelyeket ő követett el. Ezzel egyidejűleg azt is látja, amit e cselekedetek SAJÁT LELKÉBEN vittek véghez, illetve, amit ezek a lelkéből csináltak. Ekkor válik láthatóvá, hogy süllyedt-e vagy emelkedett emberi értéke azáltal, hogy bizonyos cselekedeteket elkövetett.
Ha például valakinek szenvedést okoztunk, ezáltal csökken emberi értékünk, hogy úgy mondjuk, kevésbé értékesek lettünk azáltal, hogy másnak szenvedést okoztunk. Amikor tehát a halál után visszatekintünk, számos olyan esetre pillantunk vissza, melyekről azt mondhatjuk, hogy általuk kevésbé tökéletesek lettünk. Ebből azonban a "halál utáni tudat" számára az következik, hogy fellép benne egy erő és egy akarat, amely arra irányul, hogyha alkalma lesz rá (karma), mindent megtegyen, hogy az elveszett értékeket újra visszanyerje, vagyis egy olyan akarat, mely arra tör, hogy minden szenvedést, amit az ember másnak okozott, kiegyenlítsen. !! Az embernek tehát a halál és egy újabb születés között, tehát leszületése ELŐTT, az a tendenciája, az a szándéka, hogy mindazt a rosszat, amit tett, kiegyenlítse, hogy ezáltal újra elérhesse a tökéletességnek azt a fokát, amelyet mint embernek birtokolnia kell, és amit bizonyos tettek megakadályoztak.
Majd újra a jelenlétbe lép az ember. Leszületik. Tudata ismét más lesz újra emberként; a halál és az újabb születés közötti időre, a leszületése előtti időre nem emlékszik vissza, és arra sem, hogy miképp szánta rá magát arra, hogy bármit is kiegyenlítsen, vagyis a saját szándékára sem. Ez a szándék azonban benne van. !! S ha nem is tudja, hogy ezt vagy azt meg kell tennie azért, hogy ez és ez kiegyenlítődjön, az az erő, ami benne van, mégis valamilyen cselekedetre ösztökéli majd, ami a kiegyenlítés lesz.
Így most már el tudjuk képzelni, mi történik például, ha valakit huszadik életévében egy rendkívüli fájdalom ér. Születése és halála közti tudatával, tehát amíg ember, e fájdalom letöri majd. Ha azonban emlékezetével fel tudná idézni azokat a szándékokat, melyeket a földre leszületése előtti életében tökélt el, akkor azt az erőt is érezné, mely arra a helyre juttatta, ahol ezt a fájdalmat el tudta szenvedni AZÉRT, mert érezte, hogy a tökéletességnek azt a fokát, melyet eljátszott, és amelyet újra el kell érnie, CSAK AZÁLTAL érheti el, ha keresztülmegy ezen a fájdalmon.!! És bár az átlagtudat (az EGO) azt mondja: "itt a fájdalom, és te szenvedsz tőle!" - és csak a fájdalomra meg annak hatására figyel, az a tudat, mely a halál és az újabb születés közti időt is át tudja tekinteni, tehát a leszületés előtti időt, meglehet, épp e fájdalom vagy valamilyen szerencsétlenség felkutatását szándékolta."
(1910.05.16 Hamburg, Rudolf Steiner előadása)
(A karma megnyilvánulásai című könyvben fellelhető)
...
Mind ennek fényében és megfontolásában, tisztelettel kérem, hagyjunk fel többek között azzal is, hogy szörnyű igazságtalanságnak, Isten kegyetlenségének stb. tekintjük például azt, amikor egy gyermek fogyatékossággal születik, vagy korai halált hal... Ugyanis ezekkel a feltételekkel az ő szellemük mindvégig tisztában volt, sőt, ők maguk szabták ki ezeket a feltételeket, hogy továbbmehessenek azon az úton, melyen tovább kell menniük, és egy ilyen megtapasztalásra volt ehhez szükségük. Ők kiemelkedően erős lelkek. Nem büntetést élnek meg, hanem a fejlődést elősegítő saját döntésüket.
S amit még fontos megjegyezni: Ha téged is, kedves olvasó, egy ilyen lélek szülőjének választott, azt azért tette, mert TUDTA és látta előre, hogy Te képes leszel megteremteni számára azokat a feltételeket, melyekre neki szüksége van, s hogy Te leszel olyan erős, hogy mind ezt nem csak elviselni tudod, de megérteni és feldolgozni is.
Azt hiszem, ez mélységes megtiszteltetés.
(Namaste a szerkesztője)
"...Nem tiltakozom és nem menekülök és nem választom a könnyebbet és nem térek ki előle!
Magamra veszem és KÖSZÖNÖM neked, hogy e nehéz sorsra MÉLTÓNAK találtál..."

/ Hamvas Béla /
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
Címkék: megnyilvánulásai, szerencsétlenség, megtapasztalásra, továbbmehessenek, fogyatékossággal, kegyetlenségének, kiegyenlítődjön, tökéletességnek, megfontolásában, megakadályoztak, sajátosságunkat, visszatekintünk, megtiszteltetés, sorscsapásként, cselekedeteket, cselekedetekre, beteljesüljön, természetesen, leszületésünk, megszabadulni, szenvedésként, feltételekkel, emlékezetével, kiegyenlítsen, keresztülmegy, cselekedetek, feltételeket, választottuk, hallgatóival, megalakítója, visszanyerje, megteremteni, akármennyire, cselekedetre, kiegyenlítés, kiegyenlítse, embernek végig, életünkben emberként, leszületésünk előtt, antropozófia megalakítója, szinten emlegetnek, következőket osztotta, halál után, életre való, ember azokra, bűnökre vagy, lelkéből csináltak, elveszett értékeket, olyan akarat, ember másnak, embernek tehát, újabb születés, Kodolányi János, RUDOLF STEINER, Nikola Teslával, SAJÁT LELKÉBEN, CSAK AZÁLTAL, Rudolf Steiner, Hamvas Béla,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinától  Sokkal bölcsebb a természet,  Nehezen engedem  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Föld napja április 22  Próbálkozni kell ahhoz,  Volt egy...  Föld napja április 22  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  A Mester kezének érintése  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Esti kép  Alakot vált...  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Tavasz  Jó éjszakát  Rögtön puha Mézes Krémes  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Életművészet  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  A keserű igazság  Különös!  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  802 esztendeje, 1222. április ...  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam Krisztinától  A hét szűk esztendő  Zilahy Lajos gondolata  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Föld napja április 22  A könnyek összegyűjtése  Gondolatok az életről és szere...  Emlék  Jó éjszakát  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Maradék idő  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
embernek végig, életünkben emberként, leszületésünk előtt, antropozófia megalakítója, szinten emlegetnek, következőket osztotta, halál után, életre való, ember azokra, bűnökre vagy, lelkéből csináltak, elveszett értékeket, olyan akarat, ember másnak, embernek tehát, újabb születés, leszületése előtti, saját szándékára, szándék azonban, kiegyenlítés lesz, rendkívüli fájdalom, földre leszületése, helyre juttatta, leszületés előtti, karma megnyilvánulásai, gyermek fogyatékossággal, ilyen megtapasztalásra, fejlődést elősegítő, ilyen lélek, megnyilvánulásai, szerencsétlenség, megtapasztalásra, továbbmehessenek, fogyatékossággal, kegyetlenségének, kiegyenlítődjön, tökéletességnek, megfontolásában, megakadályoztak, sajátosságunkat, visszatekintünk, megtiszteltetés, sorscsapásként, cselekedeteket, cselekedetekre, beteljesüljön, természetesen, leszületésünk, megszabadulni, szenvedésként, feltételekkel, emlékezetével, kiegyenlítsen, keresztülmegy, cselekedetek, feltételeket, választottuk, hallgatóival, megalakítója, visszanyerje, megteremteni, akármennyire, cselekedetre, kiegyenlítés, kiegyenlítse, antropozófia, következőket, igazságtalan, tisztelettel, szerkesztője, felkutatását, kiemelkedően, tendenciája, leszületése, közvetlenül, megjegyezni, maximálisan, birtokolnia, tökéletesek, családunkat, fejlődésünk, feldolgozni, spirituális, egyidejűleg, megélésével, kijelenteni, szándékolta, szándékokat, mondhatjuk, következik, megtörtént, szenvedést, valamilyen, pillantunk, elkövetett, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 83 db bejegyzés
e év: 534 db bejegyzés
Összes: 13024 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3992
  • e Hét: 20567
  • e Hónap: 37950
  • e Év: 155196
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.